Monday, October 14, 2013

Mis on kasu mängijate valmisest, kui mäng ei muutu?

Tarbepoliitika postitus ehk miks ma pole oma kohustusi täitnud.

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama algusest.

Võib tunduda imelik, kuid 12 aastaselt hakkas tekkima hoiak poliitika ja selle mõju suhtes. Selles vanuses ei osanud ma seda korralikult seletada (kui veel mängud ja ringi tormamine mõtteis), kuid selline vastik tunne kasvas vaikselt.

Teismelisena, kui hakati rääkima Euroopa Liidust ja helgemast tulevikust, hakkas eelarvamus juurduma. Lõplik väetamine ja mühinal kasvamine saabus põhikooli lõpus.

Nimelt Tamme Gümnaasiumis panid üles valimispunkt! Isiksusena, kes näeb tihti pealtnäha süütutes tegemistes süngemat alatooni (üleüldiselt tajun ja mõistan kõige tagamõtet), ajas alustuseks naerma. "Kas poliitikaõpe tuleb varsti kooli aineks?"

Kui selline idee sai peas keerutatud, hakkasid poliitikud koolides käima. Alustuseks rääkima "pensionisambast", kuid pensionisamba jutu varjus oli pidev tuleviku rõhutamine. Asi selge nagu mullideta vesi ja kui poliitikud räägivad "tulevikust" siis enamasti nende enda tulevikust poliitikas.

Vanemad teavad kindlasti rääkida, et selline farss ja populism on iga võimul oleva valitsuse osa.

Siinkohal tekkis väike uitmõte ehk on reklaamiinimesed salaja poliitikale "ära teinud". Näidanud, et reklaami ja trallitamisega saavutatakse suurem ja "mõõdetavam" edu, kui lihtsalt hea töö peale lootes. Ehk polegi reklaamiinimesed samal pulgal poliitikutega... Ehh, pada sõimab katelt, mõlemas sama kirvesupp.

Igatahes, aeg läheb, rõõmud jäävad. Rõõmuks siinkohal kohustusest kõrvale hiilimine. Pole kunagi valimas käinud ja ei kavatsegi. Kuid see pole takistanud võimul olevaid poliitikuid. Ikka ja jälle koorub lahti mõni korruptsioonijuhtum. riigikohtu mõjutamine, tõendite "puudumine" jne...

Sellise tegutsemise valgus hellitab meie armsa kodumaa muru. Paneb kasvama SKT ja väetab noori võrseid tugevaks. Muru all pean silmas poliitikute armeed koos nõunike, sekretäride, juhatuse liikmete, vallavanemate, linnapeade ja muude lilledega. SKT all pean silmas Siseringi Kogukantimise Toodang. Noorte võrsete väetamise all pean silmas Noortekogusid.

Lõpetuseks panen kirja skeptilist mõtlemist:

"Te annate poole oma teenistusest inimestele, kelle ülesanne on välja mõelda mula selle raha saamiseks. Ja eeldate, et seda raha ei võeta endale?"

"Mis kasu on mängijate valimisest, kui mängu reeglid ei muutu"