Monday, March 2, 2009

Läägemagus vein...

Kogemuste kasimata tulemus on kui mitte midagi ytlev retooriline kysimus. Tekib siis kui vaja midagi tõestada, anda kellelegi vajalikku, korraldada midagi head. Kasuta oma vaistu, sõber. Vallanda oma lurjus seespoolt.

Aga ka kontrollitud seisundis on midagi kaose sarnast. Kasuta oma ytlemata õigusi selle leidmisel. Kaugenev sära teiste silmis reedab tegelikud põhjused. Tead kyll, mida vaja, aga teistele näib see nii ebasobivana. Kui viirastuslikult lääge enesepettus. Ava silmad, näe seda eesmärki, mille jaoks on pyhitsetud su abinõud.

Kisendad seesmiselt segadust, kärpides oma kogemuste haaret. Midagi jäi tuhande kysimuse laviinis kahe silma vahele, mõni tähtis sõna jäi tuultesse. Sukeldud kui ykskõiksuse skafandris yle jõu käivatesse infovoogudesse. Haarad pintsetidega vaalal sabast. Tahad vaala kotti pista.

Pintsettide asemele tuleb jäme köis. Saad lassona ta vaalale kaela heita. Alles nyyd paned tähele, et keegi ajab vaala rohkem taga. Äkki on tegu Moby Dicki, äkki pelgalt pisikese sardiiniga. Eks paljud asjad ole vaatepunktiga kätketud.

Leiad sarnased jooned, ilmed, sobivuse oma eluga. Haarad võimalusel sarvist ning ratsutad heaolu keerises. Aga see võimalus on liiga taltsutamatu, saavutad vaid osalise edu. Kuid ka pealehakkamine ja tahtmine on alles pool võitu.

Kogemuste kasitud tulemus on pärjatud loorberitega, kaunistatud pärgadega. Talle on pystitatud ausambaid, nimetatud ylistavate komplimentidega. Prodessionaalsus on iseenda teha, kuid kogemuste kasimatud tulemused on midagi muud.

Õhk meie ymber, selles peituv hurmav võrk, salajased lõhnad ja piisad. Ettearvamatuse piinav teadmatus. Kauge hääl su kõrvus kajab. Elu su ymber kui nööriv kaabel, milles iga hetk sadu või tuhandeid volte energiat võib läbi voolata.

Kellele pyyad midagi tõestada, kellele midagi head teha...

Kogemuste kasimatu tulemus sulle need vastused annab.

No comments:

Post a Comment