Thursday, February 5, 2009

Carpe Diem, ehk kuidas ma tegin esimese sammu...

Selle aasta ristisin ma enda jaoks Personaalse Evolutisooni aastaks. Selle aasta raames plaanin ennast harida vähemalt niipalju, kuidas ülikooli ained lubavad ja mu enda aeg seda võimaldab. Samuti tuleks värskendada mõnda sotsiaalset oskust ning omandada mõni uus. Üheks päevaks peaks piisama küll.
Et personaalne evolutsioon annaks häid tulemusi, peab protsess toimuma alateadvuslikul tasemel. Aga et sellisel tasemel käituda, peavad olema teatud eeldused ja oskused väikseid märke inimese käitumises näha. Psühhokama ajab mõnel hommikuti pea valutama, kas pole?

nagu mainisin, tegin eile oma esimese sammu personaalse evolutisooni rajal. Nimelt läbisin esimese eduka nädala uuel semestril. Olles teise kursuse Tööõpetuse üliõpilane, tähendab see seda, et olen suht väsinud ja mõne tegevuse peale tige ka natukene. Aga mis meistrimees ei oleks...
Aga mõned hakkasid kindlasti mõtlema, kesasi see tööõpetus on?
Tegu on siis poisslaste Tehnoloogia ja Tööõpetusega. 3+2 süsteemis, mis tähendab et 3 aastat õpin töövõtteid ja 2 aastat tuleb magistrikraadi pedagoogika alal.

Lühidalt ka korralduslikust poolest: 120 ainepunkti 3 aasta peale nominaalselt, seega 40 punkti aastas, 20 semestris... kuna eelmine semester sain ainult 17 ainepunkti teha, siis sellel semestril tegin plaanisk võtta vähemalt 23. Kuna kevadsemetrile oli vaid 6 ainepunkti eest ineid märgitud pidin juurde leidma 17. Leidsin 15. Seega jääb edukal läbimisel peaksin järgmisel aastal võtma semestri kohta 26 ainepunkti.., Mania Grandiosa pole, aga ma polegi kunagi selle pooldaja olnud.

Seega kokkuvõtteks: haarasin igat päeva, tegin õiged otsused ja elu seab rööpmed ise ette...

4 comments:

  1. "Et personaalne evolutsioon annaks häid tulemusi, peab protsess toimuma alateadvuslikul tasemel."
    See lause on vastukäiv.
    Kui miski toimub alateadlikult, siis Sa ei teadvusta seda endale. Ja kui Sa soovid personaalset evolutsiooni, siis see ju peakski toimuma just endale teadlikult. Sa ei saa areneda, kui seda endale ei teadvusta...

    Getter.

    ReplyDelete
  2. Alateadvuslikult toimuvad protsessid ongi nähtamatud, kuid seda mõjusamad, sest me teeme neid hiljem automaatselt, instinkitvselt.

    Kui oled tähele pannud, siis vaimupildid kipuvad kiiremini ununema ja uute kogemuste poolt üle kirjutatama, kui alateavuslikult tekkivad reaktsioonid.

    Sellest ka selline teooria...

    ReplyDelete
  3. teaduslikult on tõestatud, et õppimisel, arenemisel on neli etappi.
    1. alateadlik mitteoskamine
    2. teadlik mitteoskamine
    3. teadlik oskamine
    4. alateadlik oskamine

    ehk siis- see teooria, mis Sa räägid, et alateadlikult oskame paremini kui teadlikult, on õige. selleks aga, et sinna jõuda, on vaja eelnevalt teadlikult osata. ükski teadmine ja areng ei toimu alateadlikult!

    ReplyDelete
  4. No muidugi on vaja teadliku kogemust, mida hiljem alateadvuslikult kinnistada. Ilma teadliku tegutsemiseta pole ka hilisem alateadvuslik reaktsioon võimalik. See ongi personaalne evolutisoon, sest evolutisoon muudab sind paremaks, igaveseks...
    See on minu arvamus ja ei pea yhitma yldsusega...

    ReplyDelete