Thursday, April 11, 2013

This is for the record...

Kuna keegi minu blogi ei loe, siis on mõnus ja turvaline oma vaateid elule kirja panna.

Ju on mind neetud igasugu mõttetugevustega, märkan igalpool vigu, mis lähevad inimlikuse ja loogikaga vastuollu.

Vastuolu. Võtmesõna, mis paneb rattad käima, tõstab päikese merest ja nägema Jumalusi kuskil kõrge mäe otsas. Sest korrale peab vastu olema korratus. Mõttele mõttetus...ja tõsidusele nali.

Kus selles võrrandis paikneb inimene? Olemuselt vigane ja korrapäratu loom. Eks ikka seal, kus on kord, mõttestatud tegevus ja tõsidus. Sest see on kättesaamatu, silmapiiril...seal, kuhu püüelda.

See sisemine tung olla parem, kiirem, kõrgemal, õnnelikum, korralikum...kõik seda, mida inimesed ei ole.

Küsin uuesti, kus jääb selles võrrandis inimene? Lapselik, mänglev. Naerupall põskedes. Ei ole elul miskit viga. Kukun, siis tõusen ja mängin edasi.

"ÄRA JOOKSE KÄÄRIDEGA, KUKUD JA LÖÖD SILMA PEAST..."

Vastuolu: laps vs täiskasvanu. Öö vs päev. Vesi vs Tuli...

Mind paneb imestama, et kõik me oleme inimesed. Sarnased 90% ajast. Kuid selle 10% hulka oleme mahutanud: individuaalsuse, intelligentsi, personaalse treeningkava, isikliku ruumi, oma mõte ja 6 jalga niisket maad. Mis meiega juhtunud on?

Kas vastuolu erineda sinust kõrval olevast Jaagust on niivõrd suur, et laskume küsimata orjusesse? Olla sarnane enamike inimestega, kuid orjuses?

Tehniliselt võttes oleme saavutanud isiklikuse, privaatsuse. Keegi ei puuduta meid ega meie neid. Aga siis oleme ikka tagasi ruudul ÜKS. Oleme sarnased...mis on see vastuolu homme, mis meid ärkama paneks ja midagi tegema?

Isiklik vaade, millega alustasin: Inimene, olles korrapärane süsteem (vajades toitu, õhku, vett ja muid asju) kaotab inimlikuse hetkel, mil võtab omaks sarnansuse. Inimene olla tähendab kohaneda. Olen vastuoluline, et elu käimas hoida. Aga mis elu see siis on? Nii ei saa elada ju... Olla koguaeg teistsugune, erineda, väljaspool ringi, asotsiaal... Mnjah. Olen vist kõike seda, mida teie ei ole aga tahate saavutada...

Vastuolu. See on võtmesõna. Making the world sleep and dream the American Dream...while we wake up all the time...

This is for the record...

No comments:

Post a Comment